PRÀCTICA 4. ACTIVITATS D’APRENENTATGE COL·LABORATIU (III)

lala

 

NORMES DE TREBALL EN GRUP:

  • Assignar un càrrec a cada membre del grup, ja que si no cada persona faria una cosa i potser coincidiríem alguns i seria un desastre.
  • Organització i repartiment equitatiu de les tasques, perquè una bona organització sempre és millor i s’ha de repartir de manera més ordenada les tasques, no farà una més que una altra.
  • Respectar torn de paraula, jo crec que és important i necessari, ja que si no hi ha un ordre, seria un desastre.
  • Treballar en silenci i quan sigui necessari parlar en veu baixa per no molestar, és important, ja que treballar amb gent que va parlant per darrere no va bé, no es pot concentrar.
  • Tenir en compte les aportacions de tots els membres del grup, en el treball en grup tots han de participar i donar la seva opinió de cada tema.
  • Acceptar les decisions de la majoria. Si hi ha dues persones a favor i tres en contra, és possible que sigui millor l’altra opció però no és segur 100%.
  • Posar-se d’acord amb l’horari per realitzar la tasca, per tal que vagi bé a tothom. Perquè així treballem tots i a l’hora i podem anar comentant entre nosaltres el que creiem que està bé i el que no i ens assegurem que tots treballem.
  • No rebutjar l’ajuda d’un company, ja que si el company t’ofereix la seva ajuda és perquè tu milloris en la teva feina i sempre has d’acceptar opinions dels altres.
  • Posar-se d’acord amb l’horari a realitzar la tasca que millor vagi per tothom.
  • Comentar les tasques individuals amb la resta del grup per tal de corregir millor.
  • Llegir el treball global, no només la nostra part per així buscar la concordança en tota la tasca.
  • Fer la feina que em toca, ni més ni menys, ja que no seria just que un membre del grup en fés més que un altre.
  • Complir aquestes normes i fer-les complir als altres. Si tothom entén que ha de complir les normes que s’han proposat, funcionarà el treball en grup. Per tant el que s’ha de fer és assegurar-se un mateix que les compleix, però també ajudar als altres a complir-les, animar-los a fer.
  • Participació de tots els membres dels grups: penso que és important perquè d’aquesta manera és possible evitar que les persones més tímides o introvertides participin per igual, ja que potser tenen coses molt interessants a comentar però no s’atreveixen a expressar-les.
  • Responsabilitat i puntualitat quan es queda amb el grup: aquesta norma la considero vital per a un bon funcionament; responsabilitat pel pacte de feina que has fet amb el grup i puntualitat perquè d’aquesta manera no fas anar malament a ningú.
  • Treballar junts per assolir objectius comuns i no cadascú per la seva banda: és una de les normes més importants, ja que si amb el grup ens posem d’acord i seguim un ordre, farem molta més feina que no si cadascú fa el que vol.
  • Lligam afectiu, celebrant junts els èxits.

37 pensaments sobre “PRÀCTICA 4. ACTIVITATS D’APRENENTATGE COL·LABORATIU (III)

  1. Assignar un càrrec a cada membre del grup, ja que sinó cada persona faria una cosa i potser coincidiríem alguns/es i seria un desastre.
    Organització i repartiment equitatiu de les tasques, ja que una bona organització sempre és millor i s’ha de repartir de manera més ordenada les tasques, no farà una més que una altra.

    M'agrada

  2. I sobre la que he comentat anteriorment sobre el treball en silenci també la considero important, ja que treballar amb gent que va paralant per darrere no va bé, ja que no es pot consentrar.

    M'agrada

  3. Argumentació de perquè considero importants les normes exposades prèviament:

    Participació de tots els membres dels grups: Penso que és important perquè d’aquesta manera és possible evitar que les persones més tímides o introvertides participin per igual, ja que pot ser tenen coses molt interessants a comentar però no s’atreveixen a expressar-les.

    Responsabilitat i puntualitat quan es queda amb el grup: Aquesta norma la considero vital per a un bon funcionament; responsabilitat pel pacte de feina que has fet amb el grup i puntualitat perquè d’aquesta manera no fas anar malament a ningú.

    M'agrada

  4. Posar-se d’acord amb l’horari per realitzar la tasca, per tal que vagi bé a tothom. Perquè així treballem tots i a l’hora i podem anar comentant entre nosaltres el que creiem que està bé i el que no i ens assegurem que tots treballem.
    No rebutjar l’ajuda d’un company. Ja que, si el company t’ofereix la seva ajuda és per que tu milloris en la teva feina i sempre has d’acceptar opinions dels altres.

    M'agrada

  5. Complir aquestes normes i fer-les complir als altres. Si tothom entén que ha de complir les normes que s’han proposat, funcionarà el treball en grup. Per tant el que s’ha de fer és assegurar-se un mateix que les compleix, però també ajudar als altres a complir-les, animar-los a fer-ho.

    M'agrada

Deixa un comentari